Ce este spasmofilia?!


În general, definitia acceptata inclusiv de medici este aceea de „hipersensibilitate neuromusculara si afectiva/emotionala”

O explicatie mai larga si care poate completa ce am scris mai sus ar fi „o afectiune unde hipersensibilitatea este foarte probabil transgenerationala, manifestata printr-o mare dependenta de mediu si vulnerabilitatea la stress, de cele mai multe ori prezenta inca de la nastere” –  Chrystelle TOURNESAC,  Presedinte a Asociatiei Spasmofilior din Franta.

Conform unor studii efectuate de cercetatori francezi si britanici „spasmofilia” nu este doar o simpla stare de anxietate de natura psihologica, ci se manifesta printr-un sentiment de pericol iminent, cu sensul de semnal de alarmă de cele mai multe ori pe fondul oboselii şi a „hipo-somnului”. Acest concept de somn ineficient ne permite, dupa cum veti vedea,  sa înţelegem mai bine spasmofilia şi, astfel, sa-i putem controla mecanismele.

Spasmofilia NU ESTE O BOALA, ci o stare de rau care este resimtita inca „in utero” imprumutand experienta de viata în armonie cu mama.

Este o afectiune care se naste, se autointretine si se „hraneste” singura. Lasata netratata, se deterioreaza iar afectiunea se poate instala fara sanse prea mari de revenire la normal.

Asa cum am spus spasmofilia este data de o hiperxcitabilitate neuromusculara care se manifesta prin mai multe simptome: oboseala, tulburari de somn, dureri de cap, teama de a iesi, vedere neclara, tresarirea pleoapelor, nod în gât, îmbâcseala, gât inflamat sau spate, senzatia de palpitatii, insuficienta respiratorie, tahicardie, etanseitate, senzatia de „ciupituri la inima”, senzatia de paralizie cerebrala, aerophagie, pirozis, spasme dureroase ale intestinelor, diaree sau constipatie, durere în abdomenul inferior, furnicaturi, tremuraturi, contractii… toate aceste simptome, luate in particular sau ca un intreg, culminand la un anumit moment cu instalarea panicii generale, ideea unei disfunctinalitati grave a organismului si, nu de multe ori senzatia de iminenta a mortii.

Dupa cum observam simptomele sunt variate, iar cei mai multi ajung sa mearga de la un medic la altul neintelegand de ce niciunul dintre acestia nu-i poate oferi explicatia si tratamentul pentru afectiunea(ile) de care este incercat. De fapt, din cate am inteles eu pana acum, si credeti-ma am citit si incercat multe pentru a intelege aceasta afectiune, ei bine, lupta trebuie dusa intr-un alt mod iar ingrijirea trebuie sa aiba loc la mai multe niveluri si pe mai multe planuri. Pentru aceasta, este necesara o terapie multidisciplinara, pe care doar un specialist in spasmofilie o poate oferi si fara doar si poate, detine instrumentele necesare.

… Din pacate la noi in Romania, specialisti in acest domeniu nu prea sunt, cel putin de care eu sa fi auzit pe tot parcursul indelungilor mele cautari. De aceea m-am hotarat sa expun pe acest blog toate cunostintele acumulate de mine in acest domeniu; pentru a-i ajuta intr-o mica masura pe toti cei care au nevoie in primul rand de intelegerea acestei afectiuni. ESTE FOARTE IMPORTANT INSA, CA TOTI CEI CARE VOR CITI ACESTE RANDURI SA INTELEAGA FAPTUL CA NU SUNT MEDIC, NU SUNT SPECIALIST IN DOMENIU SI CA PE BAZA CELOR SPUSE AICI PUTETI INTELEGE MAI BINE SI APOI EXPLICA MAI BINE UNUI MEDIC SPECIALIST TULBURARILE SAU AFECTIUNILE CARE VA DERANJEAZA.

Multe din materialele ce vor fi gasite aici sunt traduceri ale diversilor specialisti din strainatate. Va rog sa aveti intelegere in ceea ce priveste traducereile; pentru fiecare material tradus voi posta si legatura catre articolul orginal. Ii rog pe toti cei ce cunosc limba respectiva si considera ca informatia tradusa nu este de cea mai buna calitate, sa ma atentioneze sau eventual daca doreste, sa contribuie la intelegerea acestei „boli” si sa trimita traducerea corecta.

O zi frumoasa tuturor si sper ca informatiile de aici sa va ajute!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.